Markiezen schoonmaken

Markiezen kunnen over het algemeen goed worden schoongemaakt maar pas op voor het gebruik van een hogedrukreiniger. Met een hoge druk reiniger verdwijnt namelijk in de regel ook de beschermende laag. Een professioneel zonweringsbedrijf kan deze laag terugbrengen. Kijk verder op deze pagina voor advies en ook voor wat u zelf kunt doen!
Bel mij terug Vraag een offerte aan

Niet schoonspuiten maar schoon borstelen

Markiezen en andere zonweringen hebben vaak een geimpregneerd doek, met name om schimmelvorming te voorkomen. Bij het schoonmaken van een, vaak groen uitgeslagen, doek is het verstandig om geen hogedruk reiniger te gebruiken. Het makkelijkst is om de markies uit te hangen, goed te laten drogen en dan schoon te borstelen.

Professioneel schoonmaken (laten maken)

Professionele zonweringsbedrijven beschikken over speciale anti-alg schoonmaakmiddelen en kunnen ook de doeken opnieuw impregneren. Maar helaas niet in alle gevallen... Bedrijven zoals de onze halen de markiezen bij van de muur, nemen deze mee naar onze werkplaats en voeren daar de schoonmaak uit. Daarbij controleren we de touwtjes, motor, scharnieren en het garnituur (het geraamte) en repareren dat indien nodig.

Schoonmaken en schoonhouden?

Van oudsher bieden wij een de service aan dat de markiezen bij u van het pand worden weggehaald wanneer de herfst begint, vaak begin november. De markiezen worden dan schoongemaakt en daar waar nodig nagelopen en gesteld. Begin februari of wanneer de verwachting is dat de winter voorbij is en sneeuwval niet meer te verwachten is, maken we een afspraak om de markiezen terug te hangen. U bent dan klaar voor de zomer en de markiezen hebben niets te lijden gehad van een eventuele slechte herfst en winter.

Tarieven?

Markiezen hangen niet altijd op de begane grond of de eerste verdieping, dus het is nog wel eens lastig om markiezen te demonteren. Wilt u een prijsopgave? Dan neem contact met ons op en vertel ons in ieder geval waar de markiezen zijn gemonteerd.

De pluspunten van Excelsior
De pluspunten van Excelsior

 
Onze best verkopende producten