Algemene informatie markiezen

Een echte klassieker!

De onbetwiste klassieker onder de buitenzonwering is de markies. Dit is een dusdanig oer-hollands product dat men deze zonwering in het engels Dutch Canopies noemt. Natuurlijk geeft de markies het gebouw niet alleen extra karakter, maar doordat ook de zijden afgedekt zijn, komt er ook nog eens geen lichtinval van de zijkanten. Het is ook nog eens een product met een duurzaam karakter. Vele van onze klanten komen na 12-15 jaar om de markies opnieuw te laten bekleden. Het hout wordt bijgewerkt en waar nodig gerestaureerd en er wordt enkel een nieuw doek op gespannen. De kosten? Doorgaans nog geen 65% van wat een nieuwe markies zou kosten.
Bel mij terug Vraag een offerte aan

Typen markiezen

Er zijn een aantal verschillende typen markiezen, waarbij de volgende drie eruit springen:

Het standaard model wordt het meest gebruikt. Vaak op zowel de begane grond als op hoger gelegen verdiepingen.

Het klapmodel wordt vrijwel enkel op de begane grond gebruikt. Het heeft ten doel om de 'uitslag', dus hoeveel vierkante meter terras of stoep de markies moet overkappen. Het heeft van de zijkant ook een wat langgerekte vorm.

Het petmodel wordt veel gebruikt op begane grond waar mensen onderdoor moeten kunnen lopen, terwijl wel profijt wordt genomen van de mogellijkheid om ook nog veel zijschaduw te creeren.

 

Markiezen zijn te bedienen als volgt:

  • door middel van een band of koord, zowel van buitenaf als van binnenuit
  • elektrisch bedienbaar door middel van een vaste schakelaar, handzender of zelfs via de smartphone. Ideaal is een koppeling van meer dan 1 markies.

Daarnaast worden er meer en meer wind-zonautomaten aan markiezen aangesloten, dit alles om de levensduur te verlengen.

 

Duurzaamheid/kwaliteit

Natuurlijk is ook kwaliteit en levensduur erg belangrijk voor uw nieuwe zonwering. Het zal u niet verbazen dat een houten markies meer onderhoud vergt dan welke aluminium zonwering ook. 

De basis voor een langere levensduur van uw houten markiezen wordt al gelegd in ons productie proces. Alleen de beste kwaliteit hout wordt geselecteerd voor het vervaardigen van de houten frame's en kappen. Deze selectie is mogelijk door eigen inkoop bij gerenomeerde houtleveranciers. Door vervolgens gebruik te maken van de beste verfsoorten en moderne productie technieken voor het voorbewerken en spuiten van het hout wordt de beste basis gelegd voor een topproduct waar u vele jaren plezier aan beleefd.

 

Markiezen aanpassen aan uw voorkeuren

De mogelijkheden van onze markiezen zijn legio; zo kunt u de keuze maken uit een aluminium-, een hardhouten- of een grenenhouten frame. Vervolgens kunt u kiezen uit een bekapping uit dezelfde materialen vervaardigd. Deze keuzes bieden wij u standaard in de volgende 4 kleuren:+ Creme-wit (Ral 9001)

+ Wit (Ral 9010)
+ Antiek groen (Ral 6009)
+ Beige (Ral 1015)

Bovendien is het mogelijk, tegen een geringe meerprijs, het houtwerk uit te voeren in een kleur bijpassend bij het schilderwerk van uw woning. Voor de doekkleuren biedt uw zonweringsspecialist een groot scala aan kleuren van gerenomeerde merken, die uitsluitend die kwaliteit leveren waar wij als fabrikant onze naam aan willen binden. Uw markies kan vervolgens afgewerkt worden met een biesband en nagels in een kleur bijpassend aan het doek en/of het houtwerk.

 

Advies van ons aan u: 

Een krachtig advies van ons als routinier op het gebied van markiezen: "laat altijd een deskundige komen om advies te geven over plaatsing, montagen, type markies en bediening. Het is weliswaar niet meer dan een constructie met doek en hout maar het voorkomt onverwachte en onprettige verrassingen, zoals het slijten van het doek als het te krap is ingemeten of het wegvallen van veel licht wanneer de markies 'in de dag', dus op het kozijn is gemonteerd. Vertrouw hierin op de vakman en u heeft nog jaren plezier van uw markiezen!"

 
De pluspunten van Excelsior
De pluspunten van Excelsior

 
Onze best verkopende producten