Nieuwe markiezen

Markiezen, eigentijds nostalgie

De markies is weer helemaal terug van weggeweest. Wellicht meeliftend op het succes van de nu zo populaire jaren '30 woningen zien wij dat ook steeds meer jonge mensen kiezen voor de haast nostalgische uitstraling die bij de plaatsing van markiezen komt. En dan, opvallend genoeg, niet zozeer als terras- of verandascherm maar juist om alle andere ramen ervan te voorzien. Het straalt klasse, elegantie en warmte uit, terwijl het uitzicht van binnenuit ook prachtig sfeervol zal zijn. Voor ons, als voorheen "Markiezenfabriek Excelsior" zitten markiezen in ons bloed sinds 1930 en dat zal altijd zo blijven...!
Bel mij terug Vraag een offerte aan

Markiezen, simpelweg het mooiste!

Dé mooiste vorm van zonwering van vandaag de dag is de markies. De meest optimale zonwering gekoppeld aan een nostalgische uitstraling. Van welke kant de zon ook komt een markies biedt altijd optimale bescherming. Naast het weren van de zon heeft de markies nog een functie; door de nostalgische uitstraling en de fraaie uitvoering van de kap is de markies ook een verfraaiing voor de gevel. Dit geldt niet alleen voor een klassiek pand, ook op een modernere bouwstijl kan de markies voor een verrassend effect zorgen.

Markiezen en duurzaamheid

Natuurlijk zijn ook kwaliteit en levensduur erg belangrijk voor uw nieuwe zonwering. Het zal u dan ook niet verbazen dat een houten markies iets meer onderhoud vergt dan welke aluminium zonwering ook. Maar dat is misschien ook wel gelijk een deel van de charme! En markiezen kunnen in de regel na een groot aantal jaren gewoon weer opnieuw overtrokken worden. Indien nodig wordt het hout ook gelijk meegenomen in de renovatie, maar dat is vaak niet eens nodig. Op deze wijze kunnen markiezen misschien wel uw hele wooncarriere bij u blijven! 

Lange levensduur

De basis voor een langere levensduur van houten markiezen wordt al gelegd in het productie proces. Alleen de beste kwaliteit hout wordt geselecteerd voor het vervaardigen van de houten frame's en kappen, immers, een markies hangt zo maar 20 - 25 jaar buiten! Door vervolgens gebruik te maken van de beste verfsoorten en moderne productie technieken voor het voorbewerken en spuiten van het hout wordt de beste basis gelegd voor een topproduct waar de klant vele jaren plezier aan beleefd.

Wanneer goede/mindere kwaliteit

Er zijn op de markt vele aanbieders met verrassend voordelige (lees lage) prijzen. Om u een eerste aanzet te geven om verschillen in kwaliteit te kunnen herkennen geven wij hier onze eigen beperkte opsomming:

 • houtsoort - bij ons minimaal hardhout, bij anderen vaak ook grenen of vuren - probleem: rotting
 • doeksoort - bij ons een merknaam als Dickson of Svela - probleem: verkleuring, minder weerbaar voor vuil
 • schroeven/nietjes - bij ons roestvrijstaal of andere goede kwaliteit - probleem: roest en breukschade
 • houtverbindingen - bij ons met houtlijm (andere soms met geschroefde hoeklijnen) - probleem: scheuren
 • ophijstouw - bij ons hoge kwaliteit polyester - probleem: breuk door slijtage

Al met al kiezen wij voor kwaliteit. Vanuit de visie van de klant geeft dit een vertrouwder product en vanuit de visie van de ondernemer voorkomt het storingen en garantieproblemen. Daarom bij ons: 5 jaar garantie!

Markiezen en uw wensen

De mogelijkheden bij het kiezen van markiezen zijn legio; zo kunt u de keuze maken uit een aluminium-, een hardhouten- of een grenenhouten frame. Vervolgens kunt u kiezen uit een bekapping uit dezelfde materialen vervaardigd. Deze keuzes bieden wij u standaard in de volgende 4 kleuren:

 • + Creme-wit (Ral 9001)
 • + Wit (Ral 9010)
 • + Antiek groen (Ral 6009)
 • + Beige (Ral 1015)

Bovendien is het mogelijk, tegen een geringe meerprijs, het houtwerk uit te voeren in een kleur bijpassend bij het schilderwerk van de woning. Voor de doekkleuren bieden wij een enorm scala aan kleuren van gerenomeerde merken, die uitsluitend die kwaliteit leveren waar wij als dealer onze naam aan willen binden.

Verbeterde kwaliteit markiezendoek

Er zijn inmiddels ook mooie innovaties op het gebied van doekbehoud, waarmee de levensduur van het doek bij een markies die altijd (!) uithangt met zeker 70% wordt verlengd. Ook zijn er nu stoffen die 100% waterdicht zijn of in een veel mindere mate verkleuring of vervuiling vertonen. 

Lastig

Daar waar een leek denkt dat markiezen uitkiezen, opmeten en monteren toch wel het makkelijkst moet zijn van alle typen zonweringen, is dat juist tegengesteld. Een verkeerde veronderstelling bij het monteren (in of op het kozijn of op de muur) kan al zo maar leiden tot:

 • vreemde kieren tussen muur en raam
 • (te) veel doek dat voor het raam hangt in gesloten toestand
 • onnodig schuren van het doek tegen de muur bij open en dicht gaan
 • bediening van buitenuit lijkt voordelig maar in praktijk veelal onwerkbaar

Zo maar een aantal zaken waarbij een adviseur iemand al helemaal in de goede richting kan helpen.

 

Onze verkoopadviseurs kunnen u er alles (met verve) over vertellen en gaan graag samen het avontuur aan!

 

De pluspunten van Excelsior
De pluspunten van Excelsior

 
Onze best verkopende producten