Knikarmschermen

Meest gebruikte oplossing

Of het nu om een tuinscherm gaat van 2x2 meter of een horeca oplossing voor een terras van 10x5 meter, knikarmschermen zijn de ideale oplossingen hiervoor. In open toestand doen ze precies wat je wilt, in gesloten toestand vallen ze nog maar weinig op en blijft het doek over het algemeen mooi beschermd tegen regen en vuil. Naast een grote diversiteit aan afmetingen, zijn er ook grote verschillen in vormgeving: smal, breed, elegant, vierkant, half open of juist gesloten. Ook zijn alle kleurstellingen mogelijk en is de verscheidenheid aan doek kleuren zeker nog eens zo groot. Excelsior heeft verschillende types van verschillende fabrikanten van kwaliteiten waar we achter staan.
Bel mij terug Vraag een offerte aan
image2

Grote stap vooruit

De grootste innovatie van de laatste 20 jaar op het gebied van type product. Nu eindelijk een scherm waar je onderdoor kunt lopen, dat je behoorlijk eenvoudig boven een raam of kozijn kunt bevestigen, en afhankelijk van de gebruikte materialen en motoren, jarenlang plezier kan brengen.

Kwaliteit en keuze voor type

De meest gestelde vragen bij het kiezen van een knikarmscherm gaan over de prijs en dus de prijsverschillen. Die laatste kunnen immers nogal eens verschillen.Het verschil zit hem in ieder geval niet in het gekozen doek. Daar zijn de verschillen minimaal. Het verschil zit hem ook niet echt in hoe groot of klein (breed of smal) het scherm in gesloten toestand er uit ziet. Het verschil zit hem ook niet echt in de gekozen motor. Er zijn weliswaar goedkope motoren, maar dat is te verwaarlozen.

Waar zit het verschil dan in? In met name het volgende:

  • Kwaliteit van de gebruikte materialen
  • Benodigde lengte en uitval
  • Montage locatie
  • Kwaliteit bevestigingsmogelijkheden


Excelsior heeft een uitgebreid assortiment aan knikarmschermen die enerzijds worden geadviseerd in de richting van het gebruik. Anderzijds wordt een keuze door een klant ook vaak genomen op gronden van: "ik vind hem gewoon prachtig!".

Uitleg:

Kwaliteit aluminium en 'knietje' van de knikarmen

Goedkoper materiaal leidt tot het beweeglijker zijn van de armen waardoor deze eerder 'metaalmoeheid' kunnen vertonen of eerder opnieuw moeten worden afgesteld.

 

Benodigde lengte en uitval

Voor een leek klinkt het wellicht gek, maar de lengte en de uitval (hoever het scherm over je terras moet komen) bepaald al in grote mate welk product geschikt is en welk niet. Bij een maatvoering die breder is dan 4.50 meter is het vaak al aan te raden om een betere kwaliteit scherm te nemen met dikkere of betere armen. Immers, het product heeft er maar twee en die moeten het doek continu gespannen houden. Boven de 5 meter en bij uitvallen verder dan 3.50 meter is het zelfs verstandig om een scherm met meer dan twee armen te nemen. Dit gebeurt overigens met name in de horeca en retail. 

 

Locatie van de montage

Op bepaalde locaties is het nu eenmaal lastiger te monteren dan op een andere. Het komt geregeld voor dat een hoogwerker of een steiger moet worden ingehuurd. Dit draagt dan bij aan de totale kosten van het scherm, niet van het scherm an sich.

 

Kwaliteit bevestiging

Op een knikarmscherm komen veel krachten te staan, immers, het scherm wordt enkel aan de achterzijde in de muur of soms op een kozijn gemonteerd. In bepaalde gevallen zal dit niet zomaar gaan. Denk aan een te dun houten kozijn of aan een muur die 1-steens is en/of niet goed is bevestigd aan het dak/plafond. In dergelijke gevallen zullen aanpassingen gemaakt moeten worden. Over het algemeen lukt dit vrij aardig, maar enkel een vakman kan zien of het nodig is.

Vrijblijvende offerte/prijsopgave

Wilt u een offerte of prijsopgave voor een scherm, vul dan bovenstaand formulier in. Wellicht kunt u ons dan al wat meer informatie geven over de vier punten die wij hierboven hebben genoemd!

 

 

De pluspunten van Excelsior
De pluspunten van Excelsior

 
Onze best verkopende producten