Markiezen

Klassiek komt weer helemaal terug!

Of het een trend is weten we (nog) niet, maar steeds meer mensen kiezen voor de klassieke markies voor zonwering. Niet alleen van buiten roept het warme gevoelens op, ook en vooral van binnen valt de pracht van het licht op dat door een markies naar binnen valt. Erg intiem en warm. En, tegenwoordiger ook vaker in de kleuren paars en grijs/zwart!

Waar moet je vooral rekening mee houden

Het belangrijkste is de keuze om de markies op het kozijn te plaatsen of direct op de (stenen) muur. In het kozijn zie je vaak het doek meer als de markies dicht is en is er grotere kans dat het doek gaat schuren tegen de muur.

 

Letterlijk van oudsher de oplossing om zonlicht te weren. Pas later werd een markies een sieraad voor haast ieders woning.
Meer informatie »
Op een eenvoudige en kostenbewuste wijze de gebruiksjaren van je markies of markiezen verdubbelen. En je hebt ook nog eens een zeer duurzaam product daardoor!
Meer informatie »
Ambachtelijk product, gemaakt van diverse materialen en in diverse uitvoeringen: hard hout, grenen, aluminium, elektrisch bediend, handmatig en met zijplanken van hout of kunststof (onderhoudsvrij), waar je nog jaren plezier van gaat krijgen (en spijt dat je het niet veel eerder hebt gedaan...).
Meer informatie »
Markiezen kunnen eenvoudig worden onderhouden. Schoonmaken is wat lastiger, met name door de impregneer laag die doorgaans op ieder zonweringsdoek zit om schimmel te voorkomen. Klik verder om te kijken wat u zelf kunt doen en wat u beter een professioneel bedrijf kunt laten doen.
Meer informatie »